Maak direct een afspraak bij een van onze vestigingen Bekijk alle vestigingen Afspraak inplannen Of bel: 010 307 00 44
februari 2020

Tips om een Hollywood smile te krijgen

Wat is een Hollywood smile?

De laatste jaren hoor je op social media steeds meer de term Hollywood Smile. Maar wat is dat nu eigenlijk precies? Uit een studie van Leeds University blijkt dat mensen met gelijkmatig verdeelde, witte tanden het meest aantrekkelijk werden gevonden. Waarom? Een mooi gebit is het menselijke equivalent van de staart van een pauw. Een teken van gezondheid en genetische kwaliteit. We zijn getuige zijn geweest van menig beroemdheidstransformatie. Hierdoor weten we het verschil wat een nieuwe set helderwitte knetters kan maken. De Hollywood smile is een laatste trend onder mensen die streven naar het ultieme schoonheidsideaal van hun gebit. Het uiterlijk van de filmsterren of acteurs en actrices uit Holywood Californie zijn een voorbeeld voor veel mensen van ‘het perfecte plaatje’ waaraan ze zich spiegelen. 

Hoe krijg je een Hollywood gebit?

Wanneer over een Hollywood smile gesproken wordt, dan zijn er 3 zaken die belangrijk zijn. Ten eerste dient het gebit te bestaan uit hele rechte tanden die goed op elkaar aansluiten, anderzijds dient de kleur volledig “wasbak” wit te zijn. Het kan niet wit genoeg zijn.  De vraag is hoe krijgen ze die tanden zo mooi recht en wit?

Rechte tanden maken het plaatje af

Zelfs de witste tanden zien er niet Hollywood perfect uit als ze scheef zijn. Over het algemeen worden scheve tanden bewerkt door middel van een beugel en/of vervolgens facings. Facings zijn porseleinen schildjes die exact op maat worden geproduceerd en op de bestaande tanden worden geplakt. Meestal wordt er eerst een laagje van de tanden afgeslepen voordat de facings op de afgeslepen tanden worden geplakt. Het afslijpen van het gebit is onherstelbaar dus zodra je voor facings kiest, zul je die de rest van je leven blijven dragen. Je kunt dus nooit meer terug naar je originele gebit. Maar je gebit kan er heel mooi door worden, je tanden staan dan echt recht en zijn super wit net zoals een echte Hollywood acteur.

Witte tanden als basis voor een Hollywood smile

Sommige tanden zouden perfect zijn als ze net iets minder verkleurd waren. Voor die mensen is een professionele tandenbleekbehandeling de perfecte aanraking om uw tanden van een negen naar een tien te brengen.  Met speciale gels worden de verkleuringen die in de loop van tijd optreden in het glazuur van je gebit, er uit gehaald. Met het bleken van je tanden kun je teruggaan naar de genetische kleur van je gebit. Witter dan je eigen genetische kleur kunnen je tanden nooit worden dus als je van nature geen wit gebit hebt, zullen ze nooit witter worden dan je oorspronkelijke tandkleur. Het is zeker het proberen waard om je tanden 1x per jaar mooi wit te laten bleken. Je gaat toch ook naar de kapper of naar de schoonheidsspecialist. Het tanden bleken is volstrekt veilig mits je het professioneel laat doen. Er zitten grote verschillen in de kwaliteit van de behandeling tussen de verschillende klinieken, dus let goed op waar je je tanden laat bleken.

Een egaal gebit is een must

Als je oude zilveren vullingen hebt, kunnen die donkere vlekken je glimlach afleiden. Door ze te laten vervangen door tandkleurige vullingen, gemaakt van een duurzame en aantrekkelijke composiethars of keramiek, kan je glimlach meteen oplichten.

Terug naar overzicht

Deel dit bericht

Maak direct een afspraak bij een van onze vestigingen Bekijk alle vestigingen Afspraak inplannen Of bel: 010 307 00 44
behandeling kiezen
Tip TIP: bekijk ook onze webshop voor de nieuwste producten op het gebied van teeth whitening!
x