Maak direct een afspraak bij een van onze vestigingen Bekijk alle vestigingen Afspraak inplannen Of bel: 010 307 00 44
Maak direct een afspraak bij een van onze vestigingen Bekijk alle vestigingen Afspraak inplannen Of bel: 010 307 00 44

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Doet tanden bleken pijn?
Soms, er kan enige gevoeligheid aan de tanden ontstaan bij verschillende bleekmethoden, dit is overigens slechts tijdelijk. Bij The White Smile Company kunnen we dit nagenoeg uitsluiten door te werken met de nieuwste behandelingstechnieken. Tijdens de behandeling is het overigens wel nodig om op een bepaald moment even de tanden droog te blazen met koude lucht; dit kan bij mensen met blootliggende tandhalzen even wat gevoeligheid geven. Dit duurt slechts enkele seconden en zal van te voren worden aangegeven.
Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
Als eerst vul je het intakeformulier in en krijg je een gratis consult met onze tandcosmeticus. Na dit consult worden je lippen ingesmeerd en wordt de mondspreider geplaatst, nu kan de voorbehandeling beginnen. Er wordt activator en whitening gel op je tanden aangebracht en de led-lamp wordt gedurende 20 minuten per sessie aangezet.
Hoe lang duurt een tandbleekbehandeling?
We hebben vier verschillende behandelingen. De Basis behandeling duurt ongeveer drie kwartier en de Intensive behandeling circa een uur. De Premium behandeling duurt in totaal anderhalf uur en de V.I.P behandeling twee uur.
Welke dingen die ik eet en drink zijn slecht voor mijn tanden?
Denk aan koffie en thee, rode wijn, cola, tomatensaus, rode kool en dergelijke. Onthoud het volgende; de dingen die op een wit laken de ergste verkleuringen zouden geven, verkleuren ook de tanden het meest.
Komen er na een behandeling sneller verkleuringen in de tanden dan daarvoor?
Nee, de tanden worden tijdens de behandeling opgeschoond van de verkleuringen die er in alle voorgaande jaren op terecht zijn gekomen. Deze verkleuringen gebeuren in hetzelfde tempo als de jaren daarvoor; een heel langzaam en geleidelijk proces waardoor het jaren duurt voordat er weer net zoveel verkleuringen in je tanden zitten als voor de behandeling. Dit alles is uiteraard afhankelijk van je consumptiegedrag.
Hoe lang blijven mijn tanden wit na het bleken?
Dit is afhankelijk van de soort behandeling, het onderhoud en je consumptiegedrag. Gemiddeld blijft het resultaat 6 tot 24 maanden, hierna loopt het resultaat geleidelijk terug over een periode van enkele jaren.
Wat kan ik na het tanden bleken doen om mijn tanden wit te houden?
Naast goed poetsen raden wij aan om professionele tandpasta te gebruiken (Pearl White). Bezoek ook regelmatig een tandarts of mondhygiënist en probeer koffie, thee en sigaretten tot een minimum te beperken.
Kan de behandeling na een bepaalde tijd herhaald worden?
Ja, je mag in principe je tanden zo vaak bleken als je wilt. Als je het resultaat optimaal wilt onderhouden adviseren wij om de behandeling, afhankelijk van je consumptiegedrag en het onderhoud, eens in de 12 maanden tot 24 maanden te herhalen.
Mag ik na een tandenbleek behandeling weer alles eten en/of drinken?
Nee, wij adviseren de eerste 3 uur niets te nuttigen. Hierna kun je eten, behalve consumpties die veel kleurstoffen bevatten, zoals koffie en thee, rode wijn, cola, rode kool en tomatenketchup. Daarnaast is het verstandig om ook nog niet te roken. Na 24 uur kun je weer alles eten en drinken, en roken.
Zijn er kosten verbonden aan een tand-cosmetisch consult?
Nee, een consult is geheel gratis en vrijblijvend.
Mag ik mijn tanden bleken onder de 18 jaar?
Ja, mits er schriftelijke toestemming van een ouder is.
Krijg ik van whitening tandpasta wittere tanden?
Nee! Je krijgt er wel een schoon gevoel van, maar geen wittere tanden. Een whitening tandpasta kan de aanslag van consumptie reduceren, maar je tanden worden hierdoor niet gebleekt.
Moet ik vóór de tandbleekbehandeling nog ergens rekening mee houden?
Nee, vóór de behandeling hoef je nergens rekening mee te houden en mag je gewoon alles eten en drinken. Het is overigens wel verstandig om voor de behandeling goed te eten, omdat dit na de behandeling de eerste paar uur nog niet mag.
Moet ik eerst langs een tandarts gaan?
Nee, in principe hoef je niet naar je eigen tandarts toe voordat je een bleekbehandeling laat uitvoeren. Wij werken met erkende, gediplomeerde professionals die vooraf vast kunnen stellen of je tanden gebleekt kunnen worden.

Over het resultaat

Hoe wit kunnen mijn tanden maximaal worden?
Het resultaat is voor ieder gebit verschillend, dit heeft onder andere te maken met de dikte van het dentine in combinatie met de dikte van je tandglazuur. Met een thuisbleekmethode via de tandarts haal je 30% á 40% van het maximaal haalbare resultaat. Bij het bleken met een ledlamp is dit normaal gesproken ongeveer 70%. Omdat we bij The White Smile Company® de tanden eerst voorbehandelen, halen we in één behandeling direct tussen de 90% en 95% van het maximaal haalbare resultaat.
Is één tandbleekbehandeling voldoende?
Ja, één behandeling is altijd voldoende. Zelfs bij hardnekkige verkleuringen is de behandeling zo effectief dat alle verkleuringen er in één behandeling uit worden gehaald.
Kleuren onnatuurlijke elementen ook mee, zoals kronen, vullingen en facings?
Nee, deze elementen zijn gemaakt van een soort kunststof en zullen dus altijd dezelfde kleur behouden. Wel kunnen we de verkleuringen verwijderen die er door de jaren heen op zijn gekomen, zodat de natuurlijke kleur van het element weer tevoorschijn komt.
Wat als ik niet tevreden ben met het resultaat?
Niet tevreden met het resultaat en zie je geen verschil? Wanneer je kunt aantonen dat jouw tanden geen enkele tint lichter zijn geworden, krijg je van ons gratis opnieuw dezelfde behandeling. Lees hier meer over de 'Geen Resultaat = Geld Terug' garantie

Over veiligheid

Is de bleeklamp veilig?
Zeker! Dankzij een ingebouwde infrarood-filter en een lichtfrequentie die volledig buiten het UV-spectrum valt, zendt de led-lamp die wij gebruiken geen warmte of UV-licht uit. Onze led-lampen zetten 95% van hun energie om in licht en slechts 5% in warmte. Het licht van onze led-lamp is dus volledig veilig voor je gebit en de rest van je mond of lichaam.
Kan ik na het tanden bleken last krijgen van gevoeligheid aan mijn tanden?
Nee, doordat we met nieuwe generatie materialen werken is dit absoluut uitgesloten. Mocht je al gevoelige tanden hebben, dan worden deze niet gevoeliger dan dat ze al waren.

Over betaling

Wat kost een tandenbleekbehandeling bij The White Smile Company?
Wij bieden 4 verschillende behandelingen aan, de prijs van elke behandeling is afgestemd op de tijdsduur, voorbehandeling(en) en materiaalgebruik. Een Basis behandeling kost € 59,-, de Intensive behandeling € 89,-, de Premium behandeling € 129,- en de VIP behandeling kost € 179,-. Deze prijzen zijn all-inclusive, er komen dus geen extra kosten bij. Wij hebben ook vaak speciale acties met verlaagde prijzen, houd onze social media in de gaten!
Hoe kan ik bij jullie betalen?
Betaling gebeurt bij ons altijd na de behandeling, je hoeft nooit vooraf te betalen. Je kunt bij ons met pinpas, creditcard of contant betalen.
Kan ik de tandbleekbehandeling via mijn verzekering vergoed krijgen?
Nee, alleen medische behandelingen kunnen vergoed worden. Het bleken van tanden is geen medische behandeling.
Krijg ik korting op het bleken van mijn tanden als ik met meerdere personen kom?
Jazeker, als je met meerdere personen komt geven we jullie graag een korting.
Werken jullie op afspraak?
Ja, maar je kunt ook gewoon binnenlopen. Een afspraak maken kan telefonisch of via onze website, dit voorkomt onnodige lange wachttijden.
Maak direct een afspraak bij een van onze vestigingen Bekijk alle vestigingen Afspraak inplannen Of bel: 010 307 00 44
behandeling kiezen
Tip TIP: bekijk ook onze webshop voor de nieuwste producten op het gebied van teeth whitening!
x